Påske 2023 – Se de bedste påskekonkurrencer nu

Her er de 4 bedste påskekonkurrencer online

påske skrab
No Content Available

Påske er en tid fyldt med glæde og festivitas, og mange virksomheder og organisationer vælger at markere denne særlige lejlighed ved at afholde spændende påskekonkurrencer. Disse konkurrencer kan give deltagerne mulighed for at vinde alt fra små præmier som chokoladeæg og påskeharer til større gevinster som rejser og gavekort.

Nogle af de mest populære påskekonkurrencer inkluderer påskeæg-jagt, påskequiz og påskekort-konkurrencer. Påskeæg-jagt kan afholdes både i det virkelige liv og online, og involverer typisk at finde skjulte påskeæg eller -gaver i en given tid. Påskequizzer kan teste din viden om påskehistorie og -traditioner, mens påskekort-konkurrencer ofte kræver, at du sender et påskekort eller en påskehilsen til en given modtager for at deltage.

Mange virksomheder og organisationer afholder også påskekonkurrencer på sociale medier, hvor deltagerne kan vinde præmier ved at dele billeder, videoer og kommentarer, der relaterer til påske-temaet.

Uanset hvilken type påskekonkurrence du deltager i, kan det være en sjov og spændende måde at fejre påsken på, samtidig med at du måske vinder nogle lækre præmier. Så hold øje med påskekonkurrencer i dit lokale område og på nettet, og vær klar til at deltage og prøve lykken.

Hvornår er der påske i 2023

Påsken falder på forskellige datoer hvert år, men den falder altid på den første søndag efter den første fuldmåne efter forårsjævndøgn. I 2023 falder forårsjævndøgn den 20. marts, og den første fuldmåne efter dette vil være den 29. marts. Derfor vil påsken falde den første søndag efter den 29. marts, hvilket er den 2. april 2023.

I 2024 falder forårsjævndøgn den 19. marts, og den første fuldmåne efter dette vil være den 27. marts. Derfor vil påsken falde den første søndag efter den 27. marts, hvilket er den 31. marts 2024.

Hvilke helligdage er der i påsken ?

Skærtorsdag: Dette er dagen, hvor Jesus ifølge kristen tro indstiftede nadveren og blev forrådt af Judas. Skærtorsdag falder altid på den torsdag, der ligger før påske-søndag, og er en helligdag i Danmark.

1. påskedag: Dette er dagen, hvor Jesus ifølge kristen tro opstod fra de døde. Påskedag falder altid på den første søndag efter den første fuldmåne efter forårsjævndøgn og er en helligdag.

Derudover er dagen efter 1. påskedag, også kendt som 2. påskedag, ofte en fridag for mange mennesker.

Påskepynt og påskeæg konkurrencer

Påskepynt er en vigtig del af påskefejringen og er en måde at skabe en festlig og hyggelig atmosfære i hjemmet og samfundet. Påskepynt kan variere fra land til land og fra region til region, men fælles for de fleste er, at de symboliserer forårets og genfødselens temaer.

Nogle af de mest populære påskepynt inkluderer:

  1. Påskeæg: Påskeæg symboliserer nytteliv og genfødsel. De kan dekoreres på forskellige måder, såsom at farve dem med forskellige farver eller male mønstre på dem.
  2. Påskeharer og -kyllinger: Disse symboliserer også genfødsel og er populære påskefigurer i mange lande. De kan laves af papir, stof eller træ og bruges som dekorationer i hjemmet eller på offentlige steder.
  3. Påskeblomster: Påskeblomster som tulipaner, påskeliljer og hyacinter er også populære påskepynt og symboliserer forår og genfødsel.
  4. Kors og korsfæstelsesscener: Selvom det kan være lidt mere alvorligt, er kors og korsfæstelsesscener også en del af påskepynten og er vigtige kristne symboler.

Ud over disse traditionelle påskepynt er der også mange andre kreative måder at dekorere hjemmet på i påsken. Det kan inkludere alt fra at hænge farverige påskeflag til at lave påskekranser og påskebuketter. Uanset hvad der vælges, er påskepynt en måde at sprede glæde og fejre denne vigtige højtid.

Exit mobile version